19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBăsescu nu îşi pierde imunitatea

Băsescu nu îşi pierde imunitatea

Traian Băsescu nu îşi pierde imunitatea, deşi a rămas fără prerogativele prezidenţiale pe durata suspendării. În cele 30 de zile ale suspendării, Băsescu îşi păstrează casa de protocol, dar şi securitatea oferită de gărzile de corp. Cel mai important lucru pe care îl păstrează preşedintele suspendat în această perioadă este imunitatea. Acest lucru nu ar mai fi fost însă valabil dacă Traian Băsescu ar fi demisionat din funcţie.
Traian Băsescu este lipsit însă în această perioadă de prerogativele prezidenţiale, preluate temporar de interimarul Nicolae Văcăroiu. Nu mai poate face nici o vizită oficială, nu mai are voie să semneze decrete prezidenţiale şi nici să ofere decoraţii.
De asemenea, nu mai poate numi ambasadori, în condiţiile în care România nu are momentan reprezentanţi în ţări importante precum Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie. Traian Băsescu nu-şi poate exercita atribuţiile în domeniul promulgării legilor. În această situaţie, legi cu miză mare, cum sunt cele ale siguranţei naţionale, adoptate tacit de deputaţi în varianta PNL, sau o nouă lege a referendumului, ar putea fi promulgate fără probleme de preşedintele interimar.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS